Henrik Hurtig, oikeustieteen yo, Vaasa/Uppsala

Miksi taas Matias?

Suomalaista politiikkaa seuratessa heikompaa hirvittää. Meillä on pääministeri, joka vaihtaa kantaansa asioihin sitä mukaa kun saa kritiikkiä edellisestä kannasta. Tulevan pääministerin mielestä valtiota pitää johtaa kuin yritystä. Puolue täynnä rasisteja on normalisoitu poliittisen keskustelun täysivaltaiseksi osapuoleksi. Eduskunta ja talouselämä huohottavat leikkaushysteriaa joka tuutista.

SDP:kin on ollut kaikkea muuta kuin johdonmukainen politiikassaan. Solidaarisuuspuolueen edellisen puheenjohtajan ”maassa maan tavalla” -kommentit kirvelevät edelleen. Kari Rajamäki jätti hirvittävänä läksiäislahjanaan eduskunnalle paperittomat ilman terveydenhuoltoa. Leikkauksia toivotaan, osittain varmasti siksi ettei uskalleta luottaa omaan ideologiaan vaalien lähestyessä, vaan yritetään muistuttaa muita puolueita.

On helppo yhtyä Matias Mäkysen toiveeseen uudesta suunnasta. Olen myös iloinen, että ”Uusi suunta” ei ole vain hyvältä kuulostava vaalislogan: Matias on listannut suunnanmuutoksen työkalut konkreettisesti nettisivuillaan ja myös avannut ajatuksiaan kirjoitussarjassa. Tärkeinä kohtina Matias nostaa esiin muun muassa laadukkaan ja maksuttoman koulutuksen, ihmisarvoisen työn, yrittäjähenkisen valtion ja kestävän kehityksen talouspolitiikan. Viimeksi mainitun kohdan minä ainakin tulkitsen siten, että Matias käy SDP:ssäkin ylivallan saanutta leikkauslinjaa vastaan, elvytyksen puolesta. Minun on helppo yhtyä Matiaksen listan kohtiin ja olla samaa mieltä siinä lueteltujen toimenpiteiden tarpeellisuudesta.

Matias är en ung men redan mycket erfaren politiker. Min förflutna i ungdomspolitiken kanske ger bilden av att jag tycker att det finns ett självvärde i att en kandidat är ung. Så är inte fallet. Det är inte fråga om ålder utan om substans och förmåga att leverera. Jag har full tillit på att Matias Mäkynen kommer att bli en fin statsman. Matias är en demokratisk socialist, en humanist och en feminist. Dessa värden behövs i ett politiskt klimat som blivit kallare och kallare. Vi behöver motkrafter till rasismens och den hårda individualismens mörka krafter.

Matias on minun ehdokkaani myös näin vaasalaisena. Hän on oiva manttelinperijä Miapetra Kumpula-Natrille, ja kyvykäs jatkamaan tämän hyvää työtä. Matias Mäkynen on ylpeä vaasalainen, joka osaa Arkadianmäellä pitää huolta myös kotiseutumme eduista.

Tagit

Tutustu myös