Anita Niemi-Iilahti, HTT, kaupunginhallituksen vpj, Vaasa

Anita Niemi-Iilahti, HTT, kaupunginhallituksen vpj, Vaasa

Matias on minulle  demarien kärkiehdokas Vaasan vaalipiirissä. Perusteluja on monta.
Olen 2012 kuntavaaleista alkaen istunut Matiaksen kanssa Vaasan kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa ja oppinut tuntemaan luotettavan, osaavan ja asioihin tarmolla paneutuvan vaikuttajan. Oli helppo lähteä Matiaksen tukiryhmän puheenjohtajaksi.

Oikeustiede antaa Matiakselle vakaan selkänojan politiikan tekoon. Matiaksen politiikan perustana ovat koetellut sosialidemokraattiset arvot. Laajat verkostot auttavat Matiasta viemään asioita eteenpäin. Matiaksen ura politiikassa on ollut nousujohteinen, toisissa kuntavaaleissaan 2012 Matias sai Miapetra Kumpula-Natrin jälkeen SDP:n listalla toiseksi eniten ääniä Vaasassa.

Matiaksella on erityinen etu siitä, että hän pärjää mainiosti molemmilla kotimaisilla kielillä. Se on täällä Vaasanseudulla tärkeää, kun haastamme vakavasti RKP:n.

On aika ottaa uusi suunta. Hyvinvointivaltio on ajateltava investointina ihmisiin. Koulutukseen, hyvinvointiin ja tasa-arvoon tähtäävä politiikka on aina taloudellisesti kannattavaa pitkällä aikavälillä. Investoinnit työpaikkoihin, kunnolliset työehdot ja toimiva sosiaaliturva voivat maksaa nyt, mutta synnyttävät ajan kanssa menestystä.

Suomi ja SDP tarvitsevat nyt uutta suuntaa. Talouden taantuma ja kansalaisten vähäinen kiinnostus politiikkaan ovat jatkuneet liian pitkään.

Anita Niemi-Iilahti
Hallintotieteen tohtori, kaupunginhalituksen varapuheenjohtaja
Matiaksen tukiryhmän puheenjohtaja
Vaasa