Tarja Filatov, kansanedustaja, Hämeenlinna

Tarja Filatov, kansanedustaja, Hämeenlinna

”Matias Mäkynen on yhteiskunnallisesti aktiivi nuori oikeustieteen opiskelija. Hänelle elämä ei ole pelkkiä pykäliä, vaan ihan oikeita ihmisten asioita.

Olen itse demarinuorten entinen puheenjohtaja ja siksi seuraan aktiivisesti uusien nuorten toimintaa. On hienoa huomata, että uusi sukupolvi kantaa vastuuta Suomesta. Jakaa samat oikeudenmukaisuuden ja yhteisvastuun arvot, mutta soveltavat niitä oman ikäluokkansa tavoin.

Suomi nousee työllisyyttä vahvistamalla, uusi yrittäjähenkinen yhteiskunta kantaa julkista vastuuta palveluista, mutta ymmärtää pienyrittäjyyden ja itsensä työllistäjien tarpeet.  Matias sanoo, etteivät markkinatkaan yksin pärjää, vaan tarvitsevat  toimiakseen työnjakoa ja yhteistyötä julkisen sektorin ja yksityisen sektorin välillä. Juuri näin. Molemmilla on roolinsa.

Suomalainen työelämä ei pärjäisi ilman koulutettua ja osaavaa työvoimaa. Globaalissa huippuyrityksessä työskentelevän ihmisen on helpompi keskittyä työhönsä, kun voi luottaa, että lapset ovat laadukkaassa varhaiskasvatuksessa ja ikääntyneet vanhemmat saavat turvallista hoivaa.

Hyvinvointivaltio on rikki. Korjataan se yhdessä vahvistamalla vientivetoista kasvua ja työllisyyttä. Ehkäisemällä eriarvoisuutta, luomalla yhteisöllisyyyttä ja pitämällä huolta yhteiskunnan eheydestä. Pitämällä huolta kaikista.”

Tarja Filatov
kansanedustaja
Hämeenlinna