UUSI SUUNTA

Eduskuntavaalit 2015 ovat kohtalon hetki Suomelle. Tuleva hallitus tulee tekemään historiallisia ratkaisuja joko hyvinvointivaltion pelastamiseksi tai purkamiseksi. Vaalien tulos ratkaisee.

Suomen vaikean taloudellisen tilanteen korjaamista olemme saaneet odottaa jo liian pitkään.  Suomea ei nosteta purkamalla yhteisesti rakennettua hyvinvointia ja julkisia palveluita. Pelkkä hallinnollisten rakenteiden muuttaminenkaan ei auta. Nyt tarvitaan uusia rohkeita ajatuksia ja tekoja. Perusasiat ovat edelleen työ, toimeentulo, laadukkaat julkiset palvelut sekä oikeudenmukainen verotus.

Myös SDP:n on uskallettava muuttua ja olla rohkeammin arvojensa puolesta. Tarvitsemme selkeän tulevaisuuden vision, jonka jokainen meistä osaa kertoa ymmärrettävästi. Meidän on puhuttava ihmisiä ja heidän elämäänsä koskettavista asioista kertoen, miten päätökset näkyvät heidän elämässään. Meidän on myös liikkeenä toimittava yhtenäisemmin sekä kertoa rohkeasti oma mielipiteemme, myös silloin, kun olemme politiikasta eri mieltä muiden puolueiden kanssa.

Suomen ja SDP:n menestymiseksi on aika ottaa uusi suunta. Sen ytimessä ovat uusi talous-, työllisyys- ja elinkeinopolitiikka. Hyvinvointivaltio on ajateltava investointina ihmisiin. Koulutukseen, hyvinvointiin ja tasa-arvoon tähtäävä politiikka on aina taloudellisesti kannattavaa pitkällä aikavälillä. Investoinnit työpaikkoihin, kunnolliset työehdot ja toimiva sosiaaliturva voivat maksaa nyt, mutta synnyttävät ajan kanssa menestystä. Politiikan suunta on Suomessa pitkään ollut uusliberalismi ja sen johdosta leikkauspolitiikka. Tähän tarvitaan muutos.

Uusi suunta -ohjelmani: 

  1. Laadukas ja maksuton koulutus ykkösasiaksi – hyvillä taidoilla ja tiedoilla ihmiset pärjäävät elämässä ja työssä
  2. Työn oltava reilua ja ihmisarvoista – työllä ja yrittämisellä kohtuulliseen toimeentuloon
  3. Hyvinvointi kaikkien oikeudeksi – liikunta ja kulttuuri tuomaan terveyttä ja iloa lapsuudesta vanhuuteen
  4. Pohjalaismaakuntien erilaiset vahvuudet tukemaan toisiaan – yhteistyö luo innovaatioita
  5. Investoinnit ihmisiin maksavat itsensä monin verroin takaisin – kestävän kehityksen talouspolitiikalla parempaan tulevaisuuteen
  6. Yrittäjähenkiseen valtioon – yksityinen ja julkinen sektori uuteen yhteistyöhön

Klikkaamalla kohtaa pääset lukeaan lisää ajatuksiani aiheeseen liittyen.

Tagit

Tutustu myös