Tiedote: Matias Mäkynen ehdolle Demarinuorten puheenjohtajaksi

Tiedote: Matias Mäkynen ehdolle Demarinuorten puheenjohtajaksi

Tiedote

Vapaa julkaistavaksi 24.3.2016

Matias Mäkynen ehdolle Demarinuorten puheenjohtajaksi

Vaasalainen oikeustieteen opiskelija, kaupunginvaltuutettu ja Pohjanmaan sosialidemokraattien puheenjohtaja Matias Mäkynen asettuu ehdolle Sosialidemokraattiset nuoret ry:n puheenjohtajaksi. Mäkynen on aiemmin toiminut mm. järjestön liittohallituksen jäsenenä sekä poliittisena sihteerinä.

– Demarinuoret on vaikutusvaltainen poliittinen nuorisojärjestö. Meillä on loistavia paikallisosastoja ja aktiivisia piirejä, jotka toimivat innokkaiden ihmisten voimin. Kaikki viimeiset vaalit ovat onnistuneet Demarinuorten näkökulmasta hyvin, vaikka SDP on hävinnytkin vaalit toisensa jälkeen. Neljä nuorta kansanedustajaa, nuoret puoluejohdossa ja Demarinuorten aktiivinen rooli puolueen kehittäjänä ovat parantaneet nuorten asemaa myös SDP:ssä. Puheet auringonlaskun puolueesta ovat loppuneet, Mäkynen pohjustaa.

Mäkynen pitää erityisinä vahvuuksinaan puheenjohtajaehdokkaana laajaa kokemustaan järjestö- ja puoluetoiminnasta sekä oikeustieteen tuomaa asiaosaamista. Poliittisena sihteerinä Mäkynen on ollut Demarinuorten laajaa huomiota saaneen Yleisturva-sosiaaliturvamallin valmistelijana.

– Pystymme yhdessä paljon nykyistäkin parempaan – on aika ottaa Demarinuorten seuraava askel maan johtavaksi ja kiinnostavimmaksi järjestöksi. Toimintaamme kehittämällä voimme tehdä paljon, mutta liiton puheenjohtajan rooli on erityisen tärkeä. Puheenjohtajan on valittava oikeat poliittiset ulostulot, toimittava näkyvänä ja osaavana keulakuvana Demarinuorille sekä innostettava ja tuettava aktiiveja kaikilla järjestön tasoilla. Meidän on oltava rohkeita ja toisaalta tehtävä poliittinen nuorisotoiminta kaikille mukavaksi ja houkuttelevaksi vaihtoehdoksi, Mäkynen linjaa.

Demarinuorten liittokokous järjestetään 27.-29.5.2016 Tampereen Puistotornissa. Puheenjohtaja valitaan lauantaina 28.5. aamupäivällä. Aikaisemmin ehdokkuudestaan on ilmoittanut järjestön varapuheenjohtajana toimiva Mikkel Näkkäläjärvi.

Lisätiedot

Matias Mäkynen
matias.makynen@gmail.com
0405094409