MIKSI MATIAS?

MIKSI MATIAS?

Minulle ei ole yhdentekevää, kenet valtuutan ajamaan kotikuntani asioita. Siksi valintani kohdistuu Matias Mäkyseen. Matias on kaikkea mitä kuntapäättäjän toivoisi olevan.

Matias on vastuunkantaja. SDP ei ole sellainen puolue, jonka listoille lähdetään hakemaan julkisuutta itselleen ja jonka toimintaan osallistutaan tarkoituksena saada valtaa, mainetta ja kunniaa. Matias on demari, koska hän ymmärtää, että yhteisien asioiden kanssa työskennellään yhdessä, toista kuunnellen ja yhteisiä ratkaisuja etsien. Hän ymmärtää, että valtuustotyöskentely ei ole salamavaloissa paistattelua, vaan kovaa puurtamista tavoitteena tehdä Vaasasta vielä entistäkin parempi paikka elää.

Matias on osaaja. Hän on jo nyt poliittisesti erittäin kokenut: varakaupunginvaltuutettu, lautakuntaedustaja ja seurakuntavaltuutettu, puhumattakaan urasta Demarinuorissa ja SDP:ssä. Matias opiskelee oikeustiedettä ja tietää – toisin kuin moni muu valtuustoon pyrkijä – mistä kunnallisessa päätöksenteossa todella on kyse. Se, että Matias on hyvä puhuja varustettuna roimalla annoksella huumoria, ei ainakaan laske hänen pisteitään minun silmissäni.

Matias on idealisti. Tunnen hänet henkilökohtaisesti, ja tiedän hänen olevan valmis puolustamaan sosialidemokraattisia arvoja vaikka puoliunissaan. Demokratia, tasa-arvo, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja rakkaus Vaasaan eivät kuitenkaan ole Matiakselle unelmahöttöä vailla yhteyttä tosielämään. Hän todella tuntee keinot tehdä Vaasasta paremman kaupungin meille kaikille, henkilökohtaisiin ominaisuuksiin tai varallisuuteen katsomatta. Lisäksi Matiaksella on hyvän poliitikon tärkein ominaisuus – halu päästä eteenpäin, tehdä paremmin, saada enemmän aikaan. Juuri tämä halu ajaa Matiasta eteenpäin, ei kansan kiitos tai kulukorvaukset.

Kun edellämainittuihin ominaisuuksiin vielä lisätään, että Matias on kielitaitoinen, helposti lähestyttävä ja väsymätön työmyyrä, alkaa kokonaiskuva meidän kaikkien Matiaksesta muodostua. Matias Mäkynen on oikea henkilö ajamaan vaasalaisten asioita kaupunginvaltuustossa. Minä en epäröi hetkeäkään sanoessani, että Matias on minun ehdokkaani kunnallisvaaleissa 2012 ja suositellessani myöskin Sinua äänestämään häntä. Päinvastoin, tunnen ylpeyttä. Ylpeyttä ja iloa, koska tiedän että olen tehnyt hyvän valinnan.

Henrik Hurtig
Oikeustieteen ylioppilas Uppsalan yliopistossa ja ikuinen vaasalainen